Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2019 11:05 - Нови избори, нови дози популизъм и лъжи
Автор: hrivanov111 Категория: Политика   
Прочетен: 153 Коментари: 0 Гласове:
0



 Нова година, нов блог !!!

Защо нов блог през 2019 година? Много просто. 2019 г. е годината през която ще се проведат минимум два вида избори – европейски и местни, а защо не и парламентарни.

Нова година, минимум два вида избори, минимум два пъти повече популизъм, лъжи и лизане на задници на управляващите, все още управляващите.

 

Чудех се от къде да започна, от миналото към настоящето или обратното. В този момент си спомних за Сервантес и неговата фраза, че „Народ, който не помни своето минало, няма бъдеще“. Спомних си и друга мъдра фраза , не помня чия е, че „Народ, който не помни своеите грешки е обречен да ги повтаря“. И времевата линия ми се изясни.

 

Добре би било да уточня и, че всичко публикувано в този блог касае само и единствено политическите схеми и обвързаности в Кюстендилска област.

Така че да започваме.

Като начало, ето Ви един линк от 16 октомври 2015 г. http://nablyudatel.com/index.php?lastnews=yes&news_id=9708

image

 

Защо 16 октомври 2015 г. Защото тогава оставаха десетина дни преди последните кметски избори и популизмът, лъжите и лизането на задници беше във пика си.

Помните ли, че до неотдавна Кюстендил се определяше като „черешовата градина на България“ ? Не случайно използвах думата „неотдавна“, защото вече не е така. За съжаление !

 

Но не това е проблема, поради който пиша. Поводът е, че с поминъка на няколко десетки хиляди души ( производството на череши и прибирането на черешовата реколта ) беше злоупотребено за задоволяването на политическите мераци на една шайка, настанила се вече три мандата в Община Кюстендил.

 

Десетина дни преди кметските избори през 2015 г. в няколко регионални вестника и сайтове ( контролирани от кмета на Кюстендил ) се появи новината, тиражирана от Петър Паунов: „ Напролет откриваме консервен комбинат с капацитет над 15 000 тона, с хладилници и сушилни“ и подзаглавие : „ Средната изкупна цена на черешите скача с 35-50 ст./кг. „ .

По-нататък „новината“ продължава: „ Инвестицията ще бъде на стойност над 15 000 000 евро, от община Кюстендил са осигурени терени и стратегия за изпълнението на амбициозния проект, привлечени са и партньори-инвеститори.“

 

Днес, почти четири години по-късно, през пролетта на 2019 година си заслужава да зададем въпроса: Господин кмете, бихте ли казали на гражданите на община Кюстендил и региона какъв е адреса на т.н. от Вас комбинат, за да могат черешопроизводителите да го посетят и да подпишат договори за реализация на черешите от Реколта 2019 г.

 

Всъщност, отговор на този въпрос не е необходим, защото на всички граждани от община Кюстендил е ясно, че такъв „комбинат“ няма и няма да има. Не и по време на кметуването на Паунов. Просто това беше една, от многото, опашати лъжи, която допринесе съществено за преизбирането на Паунов на кметския Му стол. Просто Паунов, за сетен път, доказа че е изкусен лъжец.

 

 

 

 

Не е притеснителна лъжата на Паунов, че ще „напролет ще открива консервен комбинат с капацитет над 15 000 тона, при това на стойност над 15 000 000 евро.“

 

 

Притеснителни са два други факта:

  1. Паунов извърши институционална злоупотреба с името и авторитета ( дотолкова, доколкото го има ) на Общински съвет – Кюстендил. Именно ОбС-Кюстендил е принципал на общинската собственост, за която лъжеца Паунов твърди, че „са осигурени терени“. Решение на Общински съвет – Кюстендил по този въпрос няма.

  2. През 2016 година Паунов прави явен опит да постави лапата си върху реализацията на черешовата реколта в регион Кюстендил. На 8 април с.г. , в няколко регионални вестника и сайтове, Паунов поиска от черешопроизводителите „ В срок до две седмици всички трябва да декларират пред кметове и кметски наместници в община Кюстендил с какви сортове и количества череши ще разполагат през кампанията“. Отново в негов стил, лъжеца Паунов не се посвени да излъже гражданите на община Кюстендил, че „ След 10 дни предстоят разговори с представители на големите търговски вериги, за да могат да се договорят количествата, които ще бъдат доставяни за тях директно от Кюстендил.“

http://nablyudatel.com/index.php?lastnews=yes&news_id=10398&pageID=0

 

И това, което е най-притеснителното - лъжеца Паунов си позволи да заплаши черешопроизводителите от региона, а именно, че „Предвиждат се контролни механизми и договорни отношения“. Хайде холан, какво ще контролира т.н. кмет – реколтата ли, сланата ли или може би намеренията на Господ ?! Не уважаеми съграждани, той просто се опитва да Ви заплашва – който не декларира, няма да му бъде изкупена продукцията.

 

Всъщност 10-те дни ( за които т.н. кмет говори ) отдавна и безвъзвратно минаха, а някой да е чул за проведени „ разговори с представители на големите търговски вериги, за да могат да се договорят количествата череши „ ??? Не, няма и да чуете. И ще Ви отговоря защо няма да чуете . Много просто : търговските вериги обикновено плащат на 30 дни, т.е. 30 дни след доставката, а черешопроизводителите от региона ни са възприели практиката да доставят черешите и да им се плаща при доставката. Въпросът е, кой ще поеме тези 30 дни на разсрочено плащане.

Във всеки случай беше ясно, че това няма да са черешопроизводителите. Може би ще бъде т.н. кмет ? Силно се съмнявам !



Тагове:   избори,   Паунов,   2019,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hrivanov111
Категория: Политика
Прочетен: 3173
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930